Comment j'ai été à la cosmétique

Na mé FB stránce jste se vyjádřili, že byste chtěli článek o tom, jak jsme dnes byla poprvé na kosmetice. Řeknete si, ježiši, té je 17 a ještě nebyla na kosmetice?! No, věřte, že je to pravda a ani mi to nějak nevadilo, nikdy jsem neměla žádné větší problémy s pletí a necítila jsem potřebu tam chodit. Ale jako každá holka, alespoň jsem si to chtěla vyzkoušet. Tak mi mamka nadělila na svátek dáreček v podobě poukazu na standardní ošetření, který platí půl roku. Svátek mám na konci července a šla jsem tam až dnes, šetřila jsem si to :D


     Ale teď už k samotnému ošetření. Když jsem přišla, paní byla moc sympatická a všechno mi na začátek řekla, co mi bude dělat a tak. Začala odlíčením pleti, samozřejmě, potom na ni nanesla krém. Teplým voskem mi vytrhala světlé chloupky kolem úst, vůbec to nebolí, nebojte! Vytrhala mi obočí, řekla mi, co dělám špatně - že by se chloupky neměly trhat zhora, ale pouze zespodu obočí, navíc jsem měla jedno kratší než druhé, tak mi řekla, ať počkám, až to doroste a mezitím si to dobarvím tužkou na obočí. Taky mi řekla, že mám moc krásnou pleť, že takovou už dlouho neviděla, tak to mě MOC potěšilo :) A že bych rozhodně neměla používat make-up ani pudr, zbytečně si tím pleť zatěžuju. Stačí mi tónovací kréma, tak se po nějakém musím porozhlédnout. Taky jsem se jí ptala na kruhy pod očima, tak to mi řekla, že ten tónovací krém by měl zakrýt, ale že se jich nezbavím, prostě je to přirozené. Tak fajn :)
     Potom mi na obličej přiložila několik mokrých žíněk, aby mi pleť napařila a roztáhla mi tak póry. Pak začalo mačkání pupínků, i když jsem žádné neměla, stejně se to dělá vždy, protože máte ucpané mazové žlázy a pupínek třeba ještě nevyrašil, ale tímto se tomu předchází. Samozřejmě používala hygienické ubrousky, nesahala mi na pleť holýma rukama ;) Následovala naprosto relaxační, příjemná, no zkrátka božská masáž obličeje a dekoltu (dekoltu, ne poprsí, jasné :D), která trvala necelé půlhodinky, během které jsem málem usnula, jak jsem byla uvolněná. Fakt, tohle mi hodně bodlo, promasírovala mi i ztuhlou krční páteř a ty techniky masáže obličeje, to bylo něco!
     Po masáži následoval peeling obličeje. Ptala se mě, jestli si ho dělám i doma a jak často, tak jsem říkala, že ano, podle toho, jak si vzpomenu, ale že tak jednou za 2 týdny. Tak mi řekla, že správně by se peeling měl provádět pouze jednou za měsíc, protože peelingem se odstraňují odumřelé buňky kůže, které odumírají po 30 dnech. Takže levným peelingům, na kterých je nápsano používat každý den, nevěřte! Obličej mi umyla a nanesla masku, mezitím si připravila barvu na obočí a na řasy - ano, i barvení bylo součástí tohoto ošetření, paráda, co? :) Takže mám ztmavené obočí, je to trošku nezvyk, ale asi s tím vypadám lépe, uvidíme, jestli si toho všimnete potom na fotkách třeba. A taky nabarvené řasy, je to poznat, vypadají opticky delší, protože ono když se podíváte na řasu proti slunci, připadá vám kratší, protože její konce jsou světlejší než kořínky. A nabaravená řasa vám připadá delší, i když je vlastně stejně dlouhá :) Nakonec mi barvu smyla, což u řas bylo doprovázené štípáním v očích (netuším, co k tomu používala, ale prý je to normální, za chvilku to bylo pryč), nakrémovala mi obličej a bylo hotovo.

     Strávila jsem na lehátku pod rukama příjemné paní skvělou hodinu a třičtvrtě a když jsem vyšla ven na ulici, měla jsem energie na rozdávání. A to všechno za úžasných 280Kč :) V tomto je malé město výhodné, menší ceny. Já jsem byla rozhodně spokojená a hodlám tam tak jednou za čtvrt roku zajít, protože to barvení řas vydrží zhruba 2 měsíce a navíc chci mít nějak tvarované to obočí pořádně.

Tak, já doufám, že vás tento článek nenudil a budu doufat, že mladší slečny mezi vámi, co na kosmetice ještě nebyly, článek ocení jako dobrou radu jít a vyzkoušet to na vlastní kůži. A vy, co na kosmetiku chodíte pravidelně, mi můžete do komentářů dát vědět, jak jste spokojené a co zahrnuje ošetření u vaší kosmetičky :)

15 komentářů

  1. moje spolužačky taky chodí na kosmetiku ale já nevím mě to přijde zbytečné v našem věku , každopádně článek jsi napsala skvěle a muselo to být skvělé , závidím ti že máš krásnou pleť taky bych chtěla :)
    jo já jsem to zmiňovala že musím najít nějaké lepší místo jenže jsou všude lidi a ti se vždycky tváří jak kdybych byla mimozemšťan , to s tím foťákem právě netuším a asi na to kašlu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé tak to muselo být příjemné a fajn! Myslím, že taková poukázka je super dáreček. :)

    OdpovědětVymazat
  3. páčil sa mi článok! tá masáž muselo byť fajn ;)

    OdpovědětVymazat
  4. já na kosmetice ještě také nebyla :D ale už kolikrát jsem si říkala, že půjdu.. a pořád nic :D navnadila jsi mě ale tím barvením obočí a řas a vůbec.

    OdpovědětVymazat
  5. ja mam este viac a tiez som u kozmeticky este nebola:)))

    OdpovědětVymazat
  6. to pouziva aku farbu ked riasy drza az dva mesiace ? ja viem ze to zmyzne po 2-3 tyzdnoch :) https://www.facebook.com/pages/Nika-design-jewellery/163275657055412

    OdpovědětVymazat
  7. tiež nechodím k takejto kozmetičke :) skôr iba na vyčistenie pleti a to je vše :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek. Já na kosmetice byla, ale jen párkrát. Dělám si spoustu věcí doma. Takže tam zajdu občas. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Muselo to být hodně příjemné, přečetla jsem celý článek a navnadila jsi mě abych si našetřila a našla si nějakou kosmetičku :) Děkuju moc za tip, skvělý článek :) Také jsem u žádné kosmetičky nebyla a to je mi 16 :D Ale zatím to nepovažuju za nutné, pouze chci zkusit na vlastní kůži to co tady popisuješ :)

    OdpovědětVymazat
  10. Chodím si barvit řasy také a víc než měsíc to nevydrží :) protože používáš pleťovou vodu nebo se odličuješ, brečíš :D, koupeš se a tak.. ale třeba máš nějakou zázračnou barvu, uvidíš :)

    OdpovědětVymazat
  11. Taková cena???? Joooj co bych za to dala :-D Taky se v dohlednu chystám, ale já tam za podobné procedury nechám 700 Kč. Docela rozdíl. I když se moje kosmetička zaměřuje pouze na přírodní kosmetiku /Hauschka/ a třeba sama si míchá masky na obličej. Ale jedno je pravda, vždy si to moc moc moc užiji :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Hi lovely,
    I totally love this post;)
    I just found your blog,it's very cute.I added to your followers!Follow back?:)
    Have a great start of week
    Xoxo
    Mary
    www.fashionteaat5.blogspot.com
    Autumn giveaway:win $75 and $25 giftcards to the store of your choice!

    OdpovědětVymazat
  13. Jééé tys byla na kosmetice :) já ještě nikdy, ale ani mi to nevadí. i když vůli tvaru obočí bych chtěla. No je jasné, že seshora se netrhají :D Já ti říkala, že ho máš příliš úzké přece,když jsi u nás byla. ale obarvit řasy, to pak ani nemusíš použít řasenku ne? protože jakmile ji použiješ, tak je ti to obarvené na houby :D to by se šiklo, mít obarvené řasy a na řasenku zapomenout :)
    No, ta masáž, tu závidím teda.. :)

    V.

    OdpovědětVymazat
  14. Petul: To jo, ve vašem věku je to asi fakt zbytečné, pokud nemají nějak velké problémy s pletí.
    Natálje: Jsem ráda, že nejsem sama :D Jo to barvení je fajn a když si zajdeš jenom na to, tak třeba u nás tě to vyjde na 80Kč :)
    evie: No vidíš, nejsem sama :) Třeba ti to taky někdo nadělí, abys to zkusila!
    Nikuska: Ty, tak to vážně nevím, měla jsem pořád zavřené oči :D Ona říkala, že to je dost individuální, jak u koho to vydrží.
    Veronique: Jojo taky si to dělám všechno sama doma, ale ta masáž byla fakt výborná :)
    Christyi: Jé, tak to jsem moc ráda, že jsem tě navnadila! Určitě to zkus, jestli budeš mít příležitost :)
    exxie: Pravda, taky mě to už napadlo, že to asi moc pravda nebude. Ale jak už jsem psala výše, je to dost individuální, tak uvidíme.
    Shaki: Páni!! Říkám, výhoda malého města :D Přírodní kosmetika je hodně fajn a míchat si masky sama, to je kumšt. Možná proto taková cena.
    Mary: Yay, thanks a lot! I'll check on your blog :)
    V.: Oui! No kvůli tomu obočí jsem fakt chtěla. No jako já to nevěděla :D Já to fakt měla hrozně husté, když jsem byla mladší, tak jsem to chtěla pořádně protrhat.. Jo i mamka mi furt nadává, že to mám úzké. No, nechala jsem si poradit a nechám to dorůst :) A ty řasy, to zase nečekej takový zázrak, že bys nemusela používat řasenku :) Ale jako rozhodně jde vidět rozdíl, to jo.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)