Sweet honey cake

Ahojte, konečně pátek, co? Celý týden jsem byla šíleně unavená, tak se těším na pořádný spánek :) Po škole jsem byla s Míšou ve městě, oběhat naše sekáče, no nakonec jsem vybrala jenom v Charleym, zelený svetřík! Další věc z wishlistu je pryč. Už chci jen hnědou kabelku a červené kalhoty ♥

Ingredience:
• 3 celá vejce
• 300g krupicového cukru
• 1 Hera
• 3 lžíce medu
• 1 lžička jedlé sody
• 400g hladké mouky (pokud možno OO extra)
Na krém:
• 1 plechovka slazeného mléka Salko
• 300g másla

Postup: Připravíme si vodní lázen - do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj druhý kastrol tak, aby se nedotýkal vody. Vodu uvedte k varu, do kastrolu vložte Heru a nechte pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr, mouku a jedlou sodu. Směs v kastrolu nad parou míchejte vařečkou nebo elektrický šlehačem asi 10 minut, těsto je hodně husté. Předehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 150°C). Na plech natáhněte pečicí papír a rozetřete těsto do kruhu v co nejtenčí vrstvě (když si dáte na těsto igelit a vyválíte ho, je to jednodušší a rovnoměrnější), celkem upečte 6 kruhů z jedné dávky těsta. Pečte každý do zlatova 7-10 minut. Upečené placky okrájejte, aby byly průměrově stejné (je vhodné k tomu použít talíř nebo cokoliv kulatého a okrajovat to podle toho). Z okrajů vyrobte rozdrobením či nastrouháním na struhadle posypku.
Máslo a Salko vyšlehejte 10 minut šlehačkem do hladka. Sestavte dort a na závěr ho potřete celý včetně boků zbylým krémem a posypte připravenou posypkou. Nechte odležet v lednici aspon 24 hodin.

Co se týče obtížnosti, je hodně obtížný, jak časově (protože pokud nemáte víc plechů, budete muset péct každou placku zvlášt), tak se nemusí vše povést. Já třeba měla ten krém strašně tekutý a hodně mi ho steklo pryč. A taky ty placky byly takové lámavé, že jsem měla v celku jenom tu spodní a zbytek takovej roztentěnej :D No ale chutnal výborně. Pro příště určitě uberu cukru, aspon o půlku, protože samotné to Salko je dost sladké.

A také jsem našla na internetu ještě jiný recept, liší se v tom, že paní střídá vrstvu krému s vrstvou zakysané smetany, asi aby to nebylo tak sladké. Tak to příště vyzkouším i podle ní, viz tady.

Snad se vám dnešní článek líbil, když jste ho chtěli a dejte mi vědět, pokud ho budete dělat, jak se vám povedl :)

23 komentářů

  1. Zajtra ho skúsim upiecť, fakt ďakujem za ten recept lebo už mi dochádzajú nápady že čo mám piecť no :D Aspoň mám inšpiráciu :)

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem nedávno pekla medovník a musím říct, že je to asi nejlepší dezert co jsem kdy udělala ;) mňam

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé ňami :)
    Tak už vím co zejtra budu dělat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za recept, o který jsem prosila, jsi zlatá! :))

    OdpovědětVymazat
  5. ve čtvrtek měla kamarádka narozeninovou party a zrovna takový jsme tam měli!!
    miluju medovník

    OdpovědětVymazat
  6. Super! Nejsou tam oříšky! V brzké době zkusím!

    OdpovědětVymazat
  7. mňáám ;-) recept som si odpísala a cez týždeň ho určite skúsim upiecť. Potom dám vedieť ako to dopadlo ;-D

    simply-cherry.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, vypadá moc dobře. Jsi šikovná. A taky ukaž, o jsi si koupila. :)

    OdpovědětVymazat
  9. vypadá to moc hezky, určitě to bude i moc dobrý ;)

    OdpovědětVymazat
  10. WOW!!!:)
    toto aj ja chcem vediet robit!!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za opravu :D podívala bych se i na tašku, ale jsem líná jak veš :D
    Já jsem vybírala mezi touhle hnědou a béžovou, ta byla dost podobná a tuším, že o 100kč levnější. Kupovala jsem ji u vietnamců v Kovářské, jsou nejblíž k náměstí, kousek vedle Schleckera :) tak se tam mrkni ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam miluju ho! Nezbyl by tam ještě kousek na mě? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ingredienci tam neni moc, tak to snad nekdy zkusim :) ale jen 3 lzice medu?? wtf? :D
    joo hnedou kabelku, tu chci taky. a jeste mam vyhlidnute modre sacko, trochu jak bunda, v orsayi, ale myslim ze uz tam nebude:D :( a jeste cerne kotnickove botky. podzimky. nechci nosit tenisky, jsem v nich moc mala.. a potrebuju jeste tak 3 halenky nejake, tricka vyrazuji.. a svetriky taky, tak 3. no, a uz nemam penize :D za mesic a kousek uz budu u tebe v km, tak co kdybychom ty vase sekace taky obesly, hm? :) my tady takove levne obchody nemame.. :D

    V.

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam, celý bych ho snědla!

    http://pieceofebuu.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)